Malatech Water Kft. 100%-ban természetes eredetű termékek a háztartásban, veszélyes vegyszerek helyett!

Termék kosár

Pond Pure - Kerti tavak algamentesítése

Vásárlóinktól

"A Pond Pure-t a címke utasításait követve használtam, 2 héten belül elhaltak az algák, a víz barnás színű lett. Néhány nap után ez felszívódott és most a víz szép, átlátszó. A termékkel nagyon meg vagyok elégedve." Horváth Attila, Újhartyán

Forródrót

Kérdése van? Hívjon minket a (06-1) 278-0850-as telefonszámon, vagy kattintson ide és írja le kérdését e-mailben!

Pond Pure - Kerti tavak algamentesítése

Pond Pure - Kerti tavak algamentesítése

A Pond Pure egy növényi kivonatokból nyert létfontosságú nyomelemeket tartalmazó, 100%-ban természetes eredetű mikroorganizmus-enzim termék, mely alkalmazása, speciális működési mechanizmusaival megállítja a tavakban az algák burjánzását, visszaszorítja a számukat, és hosszú távú védelmet nyújt az újbóli burjánzásokkal szemben.

Mivel a termék vegyszert, algicidet nem tartalmaz, így a vízre és annak élővilágára nem veszélyes. Működésének elve az algák számára létfontosságú foszforformák és nitrogénformák koncentrációinak csökkentése a vízben, melyet a mikroorganizmusok végeznek. Ez azt jelenti, hogy a Pond Pure alkalmazása nem közvetlenül pusztítja el az algát, mikroorganizmusai táplálékkonkurenciái az algáknak, ily módon kiéheztetik őket, és azok lassú pusztulásnak indulnak.

Az anaerob, anoxikus és aerob mikroorganizmusok átalakítják a vízben lévő ammóniumot, mely egy többlépéses folyamat végtermékeként nitrogéngázként távozik. A vízben lévő, oldott állapotú foszfát pedig beépítésre kerül a sejtekbe, ahol mitokondriális energiatermelő folyamatokban vesz részt.

A vízben oldott és lebegő szerves szennyezőanyagokat a Pond Pure mikroorganizmusai lebontják, melynek a végterméke széndioxid és víz. Hasonló elven, amennyiben a fenékközelben rendelkezésre áll oldott oxigén, az iszap szerves frakcióját is bontják a mikroorganizmusok. A Pond Pure alkalmazása a kis tavakon beépített szűrők és szivattyúk eltömődésének kockázatát is jelentősen csökkenti.

Adagolás:

Algaburjánzás megelőzése:
1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Erős algásodás visszaszorítására:
4 ml Pond Pure/1 m3 élővíz heti egy alkalommal, míg az alga vissza nem szorul, és a víz átlátszósága jelentősen nem javul. Ezt követően 1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Algaburjánzás megszüntetésére:
10 ml Pond Pure/1 m3 élővíz heti egy alkalommal, míg az algaburjánzás meg nem szűnik, és a víz átlátszósága jelentősen nem javul. Ezt követően 1 ml Pond Pure/1 m3 élővíz havonta egyszer.

Figyelem! A víz oldott oxigénkoncentrációja esszenciális a folyamat szempontjából, ezért annak ellenőrzése igen ajánlott. Javasolt hatékony vízforgatás alkalmazása, vagy mesterséges oxigénbevitel. A víztest forgatásánál, és légbevitelnél különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a fenéküledék semmiképpen ne legyen bolygatva. Mikrobiológiát károsító vegyszerek és technikák (pl. UV) alkalmazása a Pond Pure mikroorganizmusainak működését tönkreteszik ill. elpusztítják azokat. A tó feltöltését ellenőrzött vízzel (csapvíz) végezze! Ne használjon ellenőrizetlen kútvizet tava feltöltésére.

Tárolás:
15°C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen, lehetőleg száraz, hűvös helyen tartandó.
OTH Engedély száma: OTH 4699 – 2 /2006”

Kedves Vásárlónk! A terméket, a kibővült termékkínálatunkat is tartalmazó ÚJ webáruházunkban tudja megvásárolni a “Megrendelem a terméket” linkre kattintva. Várjuk szeretettel a BIOFORCE Világában!Akik ezt megvették vásároltak még:

Bioclean Septic
Emésztőgödör karbantartás
Bioclean Compost
Komposztálás